Op social media draait alles om engagement

5 tips voor meer bereik op social media

Het lijkt wel de struggle van iedere ondernemer te zijn. Je herkent dit ongetwijfeld: hoe genereer je nou meer bereik op social media? Hoe bindt je mensen aan jou en je bedrijf zodat ze uiteindelijk klant worden?

Goeie vraag. Op social media draait alles om engagement. Oftewel om de betrokkenheid en de binding met je klanten. Dit kun je trouwens gewoon meten (via likes, comments en shares). Zo zie je hoe betrokken je volgers zijn en of je content aanslaat (of juist niet, ook fijn om te weten!).

Wist je dat, in tegenstelling tot wat veel ondernemers denken, het aantal volgers aanzienlijk minder belangrijk is dan de binding met je volgers? Het sociale aspect is en blijft onwijs belangrijk. Vandaar het woord ‘social’ in Social media. Het is en blijft op de eerste plaats een sociaal medium!

Wil jij op social media meer mensen bereiken zodat je ze om kunt zetten in betalende klanten? Dan moet je aan de bak met je bereik. Hoe? We geven je een paar handige tips:

  • Wees sociaal. Ga in gesprek met je volgers. Interactie is zo belangrijk voor je bereik. Reageer zoals je in het echt ook op iemand zou reageren. Beantwoord opmerkingen en vragen onder je post. Toon oprechte interesse!
  • Stel een vraag. Zet je volgers aan tot actie. Mensen reageren vaak niet automatisch op je post, tenzij je ze triggert. Let maar eens op!
  • Gebruik inhakers. Dat zijn speciale dagen (bijvoorbeeld ‘nationale dag van de koffie’, ‘black Friday’, feestdagen). Daarop kun je ‘inhaken’ met je content. Er zijn heel erg veel (gratis) inhaakkalenders te vinden online. Verwerk deze dagen in je contentkalender!
  • Wees persoonlijk. De ‘achter de schermen’ posts doen het àltijd goed. Wees eerlijk en jezelf. Maak ès een geintje. Laat ook de mindere kanten zien. Het gaat niet altijd fantastisch, toch? Perfect is maar saai. En zo identificeren je volgers zich nog meer met je.
  • Vergeet niet te taggen! Hashtags onder je posts, tag de locatie en personen en bedrijven. Naast dat zij het vaak leuk vinden dat ze genoemd worden (gratis aandacht ook nog eens) is het echt een gemiste kans als je daar geen gebruik van maakt!

Als je deze tips toepast zul je je bereik zien toenemen. En wie weet krijg je er nog plezier in ook!

Succes met de groei van je bereik!

Verder lezen

03-03-2022“Hoe onderscheid jij jezelf op social media?

Hoe onderscheid jij jezelf van andere ondernemers op social media? Van je concurrent. Dat is toch best een dingetje. We zitten met z’n allen namelijk steeds meer op …

15-11-2021“Waarom zou ik social media marketing gaan inzetten voor mijn bedrijf?”

“Ik heb meer dan genoeg klanten. Ik ben superdruk.” Deze vraag wordt me best vaak gesteld door andere ondernemers. Fijn om te horen. Ga zo door. Ik snap wat je zegt maar dat …